Rygsmerter kan forebygges ved bevægelse og aktivitet

Tips og tricks mod smerter i ryggen

Ondt i ryggen, stiv ryg eller bare en tendens – her kan du få mere info: I denne tekst får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne undgå rygsmerter. Denne artikel er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan være en god ide at gøre ved ondt i ryggen:

  • Bevæg dig mere aktivt når du har fri
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for alle os der har kontorarbejde så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (hvis du vil vide mere om hævesænkebord kan du se mere her i den store guide til hæve sænkeborde)
  • Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos iForm.dk
  • Styrk din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  • Styrk din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  • Løft rigtigt – Det kan du finde meget mere info om her hos BFA
  • Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk-kontorstol.dk – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på guiden til billige kontorstole

En stiv ryg – så er det nu du skal igang

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og udfører øvelserne her på denne hjemmeside. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din fysioterapeut eller læge. De har en uddannelse og erfaring i at hjælpe dig med din ryg og andre smerter i kroppen!

Se eventuelt også de her hjemmesider: