Få en pæn facade med en algerens

Mange facader på bygninger bliver med tiden præget af, at der gror alger på dem. Isæt de facader, hvor der ikke kommer direkte sollys, er udsatte for algevækst. Det ser ikke særlig kønt ud, og det er heller ikke godt for bygningen. Heldigvis er der hjælp at hente med en algerens af facaden.

Det bedste er selvfølgelig, hvis man kan være på forkant og holde facaden fri for alger. De fleste er dog ikke opmærksomme på, at det er nødvendigt. De opdager det først, når algerne er der.

Gode grunde til at få renset din facade

Når man får en algerens af sin facade, kommer den til at se meget pænere ud. Men alger og mos er også skadelige for facaden. De skaber små revner i muren, hvor fugten binder sig. Når der så kommer frost, sker der små frostsprængninger, som ødelægger muren.

Når der først er kommet revner i muren, kommer der lettere nye alger igen. Dette problem kan dog afhjælpes med en overfladebehandling.

Få professionel hjælp til algerens af facaden

Det kan være en god ide at få professionelle ud for at foretage en algerens af facaden. De har en stor erfaring og ved lige præcis, hvad der skal til. Der skal bruges nogle godkendte algemidler, som ikke skader miljøet. På http://gladrens.dk/algerens/ kan du læse mere om, hvilke muligheder der er for rensning og efterbehandling af din facade.

Nogle gange er det nok med en algebehandling af et specielt udsat område. På den måde kan du bekæmpe algevæksten, så snart den kan anes på facaden. En algebehandling ses ikke med det samme, den skal have tid til at virke først.

Hvis du vælger en facaderens, er resultatet synligt med det samme. Den kan kombineres med en efterfølgende overfladebehandling, som sikrer facaden imod fugt og indtrængning af vand. Dette begrænser muligheden for, at ny algevækst kan etablere sig.