Anvend byen som et nyt sted

For 3 dage siden var jeg lige en lille tur nede og spise i på en restaurant i Kødbyen med mine venner.


Her blev jeg konstant passeret af folk på el-løbehjul og vejene var fulde af el-cykler.Indledningsvist blev jeg lidt stram i betrækket, og ville mest af alt helst irettesætte alle dem her, der lavede “unoder” i min verden. Det var særligt folk i 20’erne der kørte rundt på løbehjul, men hvorledes kunne de have råd til det. Jeg spurgte en mand i mørkt tøj og med hætte, og han var så sød at forklare at han havde lejet den og slet ikke ejede den. Han introducerede mig til et smart lille trick og det var man kunne få promoveringskoder, som man kunne benytte til gratis ture!


Jeg noterede mig hurtigt at de fleste el-løbehjul hed Voi, Lime, Circ eller Wind. Måske skulle jeg selv prøve disse fartøjer, tænkte jeg så. På min mobiltelefon fandt jeg en applikation eller app som de unge kalder det. Online kunne jeg ved at søge finde en rabatkode til tier, som var den app eller det software jeg havde fået sat op på min mobiltelefon.


Efter lidt indtasten fungerede det og så kørte jeg gratis rundt på et elektrisk løbehjul, da rabatkoden virkede fint. Hvis du vil finde den samme kode som mig så kan du se en rabatkode til den her app, der var der også en del andre interessante rabatkoder som man kunne anvende. Det var faktisk en pænt stor oplevelse!

Byen for dine stimuli

Inspireret så jeg mulighederne for oplevelser i storbyens rum i en radikalt anderledes form. Jeg fandt en parkeringsplads i gåafstand med en ny rabatkode til parkering med appen ParkMan, hvilken jeg også havde været så smart at finde online. Herefter gik jeg over til den skaterpark som du kan finde i Fælledparken – du ved tæt på Rigshospitalet og Fælledparkens vandlegeplads. Her kom der fuld knald på de sanselige oplevelser da jeg blev iført inliners, som er en slags rulleskøjter. Hjulene på inliners står i en række. Det er derfor de hedder inliners. Det er faktisk ganske morsomt, og skønt jeg var pakket ind i knæ-, håndleds- og albuebeskyttere – kombineret med fornem og overraskende smart skaterhjelm, så endte jeg alligevel i asfalten og pådrog mig et par hudafskrabninger.


En af grundene var, at jeg lige skulle prøve den lille rampe, og da jeg nåede til den,, så var der ikke mere mod tilbage og jeg panikkede og dette resulterede selvfølgelig i at jeg mistede balancen fuldstændig og endte på en ualmindelig uheldig måde på asfalten.


Efter jeg havde sundet mig lidt var der et par unge fyre der lige ville høre mig om jeg kunne tænke mig at spille med i deres kamp da de ikke selv var nok til at starte en kamp. Det kan være du allerede kender spillet, som er noget der hedder floorball. Det går i korte træk ud på at løbe rundt med hockeystave og skyde efter mål, og selv om det var sjovt, så er jeg bange for jeg ikke var et naturtalent til floorball og jeg tror, at drengene på det hold, som jeg kom på fortrød at jeg spillede med dem. Det endte i hvert fald med at blive et ret stort nederlag til os, men det var sjovt at prøve spillet floorball.

Det at udnytte byens rum på sanselige nye og anderledes måder er nu blevet en mission for mig, så jeg har sat mig for følgende projekter: At skyde pile med en ordentlig bue for at udleve middelalderlivet i det hektiske moderne storbyliv, hoppe rundt og udnytte kroppen med parkour og Streetmovment på Vesterbro, prøve at anvende hardballvåben udendørs på Skovbanen i Taastrup og sidst men ikke mindst at gå på vandet i bobler med WaterBallz på Østerbro.